Drenthe investeert 6 miljoen in verkeer en vervoer

maandag 18 december 2017
timer 1 min

Vanuit de Brede Doeluitkering (BDU) Verkeer en Vervoer investeert de provincie Drenthe ruim 6 miljoen euro voor in totaal 30 infrastructurele projecten. Deze projecten zijn gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid in de provincie.

De provincie en de Drentse gemeenten hebben gezamenlijk met de partners in het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) plannen ingediend. Het gaat hierbij om de herinrichting van wegen, fietspaden en kruispunten.

Een aantal voorbeelden van de in totaal 30 toegekende projecten zijn het verbeteren van de aansluiting Hondsrug/Brinkenweg in Emmen, de uitbreiding van fietsenstallingen bij bushaltes langs de Europaweg in Assen en een pilot met het verbeteren van de passeermogelijkheden en verstevigen van de bermen op landbouwroutes in Midden-Drenthe.

Bijna 22 miljoen voor ov
In totaal is vanuit de BDU Verkeer en Vervoer ruim 31 miljoen euro beschikbaar voor infrastructuur en het openbaar vervoer in 2018. Naast de 6 miljoen voor verkeer en vervoer, gaat 21,5 miljoen euro naar de exploitatie van openbaar vervoer, 2,4 miljoen voor de exploitatie van de lijn Zwolle-Emmen, 1 miljoen voor het programma Gedragsbeïnvloeding Verkeersveiligheid 2018.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.