Drie miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

woensdag 31 maart 2021

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

Wethouder Roos Vermeij (Economie, wijken en kleine kernen): “Sterker uit de crisis komen, dat doen we samen. Rotterdammers zijn creatief en eigenwijs en hebben vaak de beste ideeën over wat goed is voor de stad. Nu we in een crisis zitten kan Rotterdam die creativiteit meer dan ooit gebruiken. Ik roep alle Rotterdammers met een goede idee voor de stad op om zich aan te melden bij CityLab010.”

Meld je snel aan

Met een coach van de gemeente wordt gekeken hoe het idee tot uitvoering gebracht kan worden en welke stappen daarin nodig zijn. Naast de gemeente zijn tal van professionele partners in de stad betrokken om initiatiefnemers te ondersteunen.

Aanmelden voor 2021 kan al via www.citylab010.nl . Wacht niet te lang, want initiatiefnemers moeten voor 1 mei in gesprek zijn met een coach over hun plan. Dat is een belangrijke regel om verder het proces in te gaan.

 

-

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden