Educatieve les trekt Assen uit de dode hoek

donderdag 2 maart 2017
timer 2 min

De scholen in gemeente Assen doen mee aan een educatief project om de dode hoek in het verkeer onder de aandacht te brengen bij de leerlingen. In opdracht van Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) verzorgt verkeersschool VEC Koops de lessen. Op basisschool De Parel werd het project dinsdag 28 februari afgetrapt.

De leerlingen vullen voor en na de lessen een online vragenlijst in. Daarmee wordt de kennis over gedrag in het verkeer gemeten én wordt het effect van de les in kaart gebracht. Vervolgens krijgen ze een informatieve verkeersfilm te zien en daarna wordt afgesloten met een praktijkopdracht in een simulatiemodel met een vrachtauto en een fietser.

Provinciebreed
De educatieve lessen maken onderdeel uit van een breder scala aan projecten binnen verkeerseducatie en -gedrag. Uiteindelijk moet dit project provinciebreed uitgerold, waardoor ook het kennisniveau en het effect van de lessen provinciebreed kan worden gemonitord.

Het hele aanbod van de twaalf Drentse gemeenten en provincie Drenthe in verkeersveiligheidsprojecten is hier te vinden.

‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’
Gemiddeld komt één keer in de twee weken iemand om in het verkeer in Drenthe. Jaarlijks raken honderden mensen nog gewond. Daarvan is de oorzaak vaak de dode hoek. Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) is daarom de campagne ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’ gestart. Daar maakt de serie verkeerslessen onderdeel van uit.

De dode hoek is vaak een oorzaak van verkeersongevallen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.