Een ‘sneak preview’ op Brabantse fietsprojecten

donderdag 24 augustus 2017
timer 2 min

Christophe van der Maat, gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking, provincie Noord-Brabant en gasthoofdredacteur van het thema Fiets, VK4/2017

De economie bloeit weer, en dus neemt het verkeer flink toe. Daarnaast verandert het mobiliteitssysteem in hoog tempo: smart mobility, de elektrische en zelfrijdende auto, de e-bike. Ook allerlei transities beïnvloeden het mobiliteitssysteem, zoals van producten kopen naar diensten kopen, van bezit naar delen. Binnen deze context investeert Brabant ook in de fiets: benut de voordelen van de fiets en zet die optimaal in als onderdeel van het totale mobiliteitssysteem. De provincie implementeert deze integrale benadering ook in haar investeringsstrategie.

Op donderdag 21 september is de provincie Noord-Brabant, samen met de gemeente Tilburg, gastheer voor het Nationaal Fietscongres.  Het programma biedt inspiratie, verrassing en ontmoeting. Innovatie staat centraal. Slimme oplossingen, verfrissende ideeën, nieuwe technieken, het komt allemaal aan bod.

Als gasthoofdredacteur geef ik u alvast een ‘sneak preview’ op enkele Brabantse projecten.

Brabanders pakken nu al de fiets voor meer dan een kwart van hun verplaatsingen. Dat moeten er veel meer worden. Dat is ook het doel van het programma ‘Fiets in de Versnelling’. We investeren stevig in een netwerk van snelfietsroutes dat we bouwen samen met de gemeenten. En we dagen mensen op een positieve manier uit om te kiezen voor de fiets en de auto te laten staan. We gaan in gesprek met werkgevers en bieden hen tools voor fietsstimulering onder hun werknemers. Eén daarvan is het succesvolle fietsstimuleringsprogramma B-Riders. Dit project levert bovendien waardevolle GPS-trackingdata op voor innovatief mobiliteitsonderzoek.

Dit doen we - uiteraard – samen met diverse partners, want samenwerking is een voorwaarde voor deze ontwikkelingen en successen. In deze editie van Verkeerskunde laat ik graag enkele van onze partners aan het woord.

Graag tot ziens op 21 september in Tilburg!

 
Auteur: Christophe van der Maat

Christophe van der Maat, gedeputeerde provincie Noord-Brabant

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.