Eerste bikedispensers in gebruik genomen

donderdag 15 november 2007
timer 1 min

Op woensdag 14 november zijn op de treinstations van Nijmegen Lent en Arnhem Zuid de eerste Bikedispensers, een geautomatiseerd verhuursysteem van openbaar vervoer fietsen, in gebruik genomen.

Het systeem biedt (trein)reizigers de mogelijkheid om via deze stations met de fiets hun bestemming te bereiken. De Bikedispenser in Arnhem Zuid biedt ruimte aan 50 fietsen. In de automaat op station Nijmegen Lent kunnen nu nog 30 fietsen, maar dat wordt uitgebreid naar 100.
De Bikedispenser is een systeem waarmee reizigers een huurfiets ’uit de muur’ kunnen trekken. Om gebruik te kunnen maken van de Bikedispenser moeten gebruikers lid worden van OV-fiets. Een abonnement kost €9,50 per jaar, plus een huurbedrag van € 2,85 per keer. Werkgevers kunnen speciale bedrijfscontracten voor hun werknemers afsluiten. Stichting OV-fiets verhuurt al op meer dan 130 plaatsen in Nederland fietsen, maar op de traditionele manier.
De Bikedispenser is vooral een oplossing voor reizigers van wie de bestemming lastiger per trein of bus bereikbaar is. De Bikedispenser in Arnhem Zuid mikt op forensen die werken op Kronenburg en de Gelderse Poort. Met de fiets vanuit Lent is het hele centrum van Nijmegen snel bereikbaar. De Bikedispensers worden gefinancierd door de Stadsregio Arnhem Nijmegen, de Provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.