Eerste WegwijsA2 Pas uitgereikt

dinsdag 4 maart 2008
timer 1 min

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft op 10 maart de eerste WegwijsA2 Pas uitgereikt aan Dhr. Scheepers van ASML Netherlands één van de deelnemende werkgevers van het project.

De komende jaren gaat de A2 bij 's-Hertogenbosch en Eindhoven op de schop. De weggebruiker zal daar veel last van hebben. Daarom heeft het Platform Bereikbaarheid Eindhoven-‘s Hertogenbosch de WegwijsA2 Pas ontwikkeld. In dit platform zijn Rijkswaterstaat Noord-Brabant, de provincie Noord-Brabant, de gemeenten Eindhoven en ’s-Hertogenbosch, Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), Kamer van Koophandel Brabant en Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW vertegenwoordigd. De betrokken partijen ondertekenen dezelfde dag een convenant.
Met de pas krijgt de weggebruiker toegang tot een keten van openbaar vervoerdiensten en -producten en andere mobiliteitsmogelijkheden en -services. Zo worden er shuttlediensten voor woon-werkverkeer ingezet, vanuit de steden maar ook vanaf P+R terreinen. Ook kan gebruik worden gemaakt van leenfietsen en externe vergaderlokaties.
Werkgevers kunnen voor hun medewerkers de pas – die €275,- per jaar kost - aanschaffen. Ze hoeven geen premie over de pas te betalen en de medewerkers geen loonheffing. Wegwijs A2 biedt ook oplossingen op maat aan voor bedrijven.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.