Elektrische oplaadpunten op scherm

donderdag 29 oktober 2009
timer 2 min
Of
Of je je nu in een vreemde stad bevindt of ergens op de snelweg, een benzinepomp is meestal snel gevonden. Maar waar vind je in een onbekende omgeving een oplaadstation voor je elektrische scooter of auto? Sinds kort is het voor iPhone-gebruikers mogelijk om alle oplaadpunten in Nederland op het scherm te krijgen.

Het gaat zowel om publieke oplaadpunten van gemeenten als om oplaadapparatuur bij particulieren, zoals bij horeca-ondernemingen. De informatie is niet alleen gratis te downloaden via iPhone App store, maar ook te vinden op www.elektrischvervoernederland.nl, de site van de maker van de applicatie, Elektrisch Vervoer Nederland, die op deze manier het gebruik van elektrische voertuigen wil stimuleren.

Autofabrikant Ford gaat nog een stap verder in deze ontwikkeling door binnenkort een communicatiesysteem tussen elektrische voertuigen en het elektriciteitsnet uit te testen. Het draadloos systeem moet aan bestuurders van een elektrische auto voortdurende informatie geven over wanneer en waar het beste de accu op te laden is. ‘Het ontwikkelen en produceren van elektrische voertuigen is slechts één onderdeel van de omschakeling naar elektrisch vervoer,’ aldus Nancy Gioia van Ford Motor Co., ‘we zijn bezig om de voertuigen op de markt te brengen, maar een wijdverspreide acceptatie van de infrastructuur om de techniek te ondersteunen moet gereed zijn en we moeten er zeker van zijn dat het nationale elektriciteitsnet de toenemende vraag naar elektriciteit kan ondersteunen.’

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.