Emile Roemer gaat adviseren over rijschoolbranche

maandag 19 oktober 2020

Emile Roemer gaat adviseren omtrent de kwaliteit van de rijschoolbranche. Hij heeft als taak om inzichtelijk te maken hoe een kwaliteitsverbetering in de sector tot stand kan worden gebracht. Er zijn al jaren signalen dat het met de kwaliteit van de rijschoolbranche niet goed gesteld is. 

De verontrustende signalen betreffen signalen omtrent financieel wanbeleid, fraude bij theorie- en praktijkexamens, onjuiste voorlichting over slagingspercentages en over de inhoud van de opleiding. De zorgen gaan verder dan alleen de consument; een ondeugdelijke rijopleiding kan een gevaar voor de verkeersveiligheid opleveren.  

Roemer gaat onder andere uitzoeken of certificering van rijscholen een optie is. Hij wordt bijgestaan door een begeleidingsgroep vanuit de rijschoolbranche, het CBR, en het IBKI (het exameninstituut voor onder andere rijinstructie-opleidingen). Roemer zal begin 2021 advies uitbrengen aan de minister. 

Emile Roemer (1962) is momenteel waarnemend burgemeester van Alkmaar. Eerder was hij onder meer fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer en waarnemend burgemeester van Heerlen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.