EU steunt Limburgs Cradle to Cradle project

dinsdag 10 november 2009
timer 2 min
De
De Europese Unie gaat het Limburgs internationale Cradle to Cradle (C2C) project gedurende twee jaar steunen. Daarmee wordt Limburg voortrekker in het project, waarin tien Europese regio’s gaan samenwerken. De Provincie Limburg heeft als een van de eerste Europese regio’s een bijzondere vorm van duurzame ontwikkeling omarmd, cradle to cradle, letterlijk ‘van de wieg tot de wieg’.

Gezamenlijk zullen de regio’s concrete voorbeelden verzamelen hoe producten, gebouwen en gebieden duurzaam en schoon kunnen worden vormgegeven op een wijze die het bedrijven, designers en wetenschappers in de regio’s mogelijk maakt te innoveren en te produceren. De inventarisatie moet leiden tot plannen met concrete acties die na die twee jaar kunnen worden omgezet in gangbare maatregelen op weg naar een duurzame samenleving.

Negen andere Europese regio’s, van Finland tot Italië en van het Verenigd Koninkrijk tot Roemenië, willen samen met Limburg aan de Europese Unie en haar lidstaten tonen, dat diverse 100% eco-effectieve producten en gebouwen al aanwezig zijn. Met zijn tienen hebben ze in januari van dit jaar een subsidieaanvraag bij Europa ingediend om hun stelling met feiten te helpen onderbouwen. Deze aanvraag is nu gehonoreerd. Het Cradle to Cradle Network is één van de slechts vier Europese projecten die de Fast Track status hebben gekregen. Dat betekent dat het naast Europese cofinanciering ook fysieke steun van de Europese Commissie krijgt. In de periode 2010 en 2011 wordt in totaal 2.479.000 euro ter beschikking gesteld, waarvan 1.900.000 euro door de Europese Unie en het resterende bedrag door de deelnemende regio’s. Limburg draagt daarin  100.000 euro bij.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.