Europa investeert in extra laadpunten in Nederland

donderdag 19 juli 2018
timer 2 min
Nederland krijgt 46 extra ultra-snelladers en twee extra waterstofstations. De komende twee jaar worden deze nieuwe projecten gerealiseerd, vanuit het Europees project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen BENEFIC.

Het verwachte aantal waterstofstations in Nederland in 2020 komt daarmee op zestien. Daarnaast komen er in Nederland nog drie extra laders voor elektrische bussen en vier extra CNG stations.


Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat): “Deze investeringen bevestigen en verstevigen de koppositie die België en Nederland al hebben op het gebied van duurzaam vervoer. Je schone voertuig van energie voorzien zou net zo simpel moeten zijn als het opladen van je telefoon, ook als je langere afstanden rijdt en daarbij de grens over rijdt. Deze projecten brengen dat weer een stap dichterbij.”

Grensoverschrijdend project met België

De investeringen maken onderdeel uit van BENEFIC, een grensoverschrijdend Europees project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen. In totaal komen er in Nederland, Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen meer dan duizend laad- en tankpunten bij.

Van de totale subsidie van 5,3 miljoen, gaat twee miljoen naar Nederlandse projecten. Met laad- en tankinfrastructuur moet gedacht worden aan oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, elektrische taxi’s en elektrische bussen, CNG- en LNG-infrastructuur, waterstoftankinfrastructuur en walstroom voor de binnenvaart.

Beter voor milieu en klimaat

Duurzaam vervoer is beter voor klimaat, luchtkwaliteit en milieu en helpt bij het halen van de Nederlandse doelstellingen op dit gebied. België, Luxemburg en Nederland zijn koplopers als het om elektrisch vervoer gaat. Eerder maakte Van Veldhoven met haar collega’s in de Benelux afspraken over het simpel vinden van, en eenvoudig betalen bij, elektronische laadpunten.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden