Europees Parlement bestudeert RFID-chip in kentekenplaat

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Toine Manders, rapporteur in het Europees Parlement, heeft bij de behandeling van een commissievoorstel voorgesteld om een RFID-chip in kentekenplaten te plaatsen.

Dit vond plaats bij de behandeling van het commissievoorstel voor een verordening tot vereenvoudiging van de overbrenging van in een andere lidstaat ingeschreven motorvoertuigen binnen de interne markt (COM/2012/0164 final).

De RAI vereniging is blij met dit voorstel. Zij is zelf altijd fervent pleitbezorger geweest van een dergelijke chip. ‘Door de invoering van een RFID-chip in de kentekenplaat wordt de mogelijkheid van diefstal van voertuigen en brandstof significant beperkt’, aldus Olaf Bruijn, directeur RAI Vereniging.

Het Europees Parlement stemt later dit jaar over het voorstel van de Europese Commissie en de door het EP voorgestelde wijzigingen hierop.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

welke Europese richtlijn wordt hiermee bedoelt? Welk voorstel heeft Toine Manders ingediend.??Heeft de EU hier al een richtlijn voor opgesteld..zie 2013/12/EC amendement op art. 9(verplichting) . Zijn daar binnen de EU al richtlijnen voor op gesteld. Is de invoering van de RFID chip dus bij de Europese richtlijnen al afgestemd.

Een Europese richtlijn is een wetgevend instrument van de Europese Unie. Een richtlijn bevat doelstellingen waar alle lidstaten van de Europese Unie aan moeten voldoen. Wat bereikt moet worden staat vast. Een lidstaat mag echter zelf de richtlijn uitwerken en daarbij rekening houden met de situatie in hun eigen land.

Daarin staat letterlijk dat EU staat bij registratie van een voertuig(kentekendocument) een RFID chip zullen verstrekken voor het kenteken(document) en het voertuig zelf.. Mijn vraag is... klopt dit??

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.