Europees Parlement bestudeert RFID-chip in kentekenplaat

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Toine Manders, rapporteur in het Europees Parlement, heeft bij de behandeling van een commissievoorstel voorgesteld om een RFID-chip in kentekenplaten te plaatsen.

Dit vond plaats bij de behandeling van het commissievoorstel voor een verordening tot vereenvoudiging van de overbrenging van in een andere lidstaat ingeschreven motorvoertuigen binnen de interne markt (COM/2012/0164 final).

De RAI vereniging is blij met dit voorstel. Zij is zelf altijd fervent pleitbezorger geweest van een dergelijke chip. ‘Door de invoering van een RFID-chip in de kentekenplaat wordt de mogelijkheid van diefstal van voertuigen en brandstof significant beperkt’, aldus Olaf Bruijn, directeur RAI Vereniging.

Het Europees Parlement stemt later dit jaar over het voorstel van de Europese Commissie en de door het EP voorgestelde wijzigingen hierop.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden