Europese Commissie: rijbewijzen 7 maanden langer geldig

vrijdag 29 mei 2020

De Europese Commissie heeft besloten om alle rijbewijzen die verlopen in de periode van 1 februari 2020 tot en met 31 augustus 2020 met 7 maanden te verlengen. Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer.

Het besluit is genomen omdat sommige mensen vanwege de coronamaatregelen niet op tijd hun rijbewijs kunnen verlengen. Eerder besloot Van Nieuwenhuizen al dat rijbewijzen die zijn verlopen in de periode vanaf 16 maart sowieso geldig zijn tot 1 juni. De coulance vanuit de Europese Commissie gaat dus nog een stap verder. Door de tijdelijke regeling kunnen mensen vanaf de dag dat hun rijbewijs verloopt maximaal zeven maanden blijven doorrijden met hun verlopen rijbewijs in Nederland en andere EU-lidstaten. 

Ook geldt deze versoepeling ook voor rijbewijzen met een geldigheidsduur van drie of één jaar, bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening. Van Nieuwenhuizen roept rijbewijsbezitters die in deze categorie vallen wel op om zelf goed na te denken of het wel verstandig is de weg op te gaan voordat de medische keuring heeft plaatsgevonden. 

Rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst zijn uitgezonderd van de rijbewijs, en een verlopen rijbewijs is ook in de coulanceperiode geen geldig identificatiemiddel,met uitzondering van situaties waarbij sprake is van zorgafname.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.