Europese commissie voorstander van belasting op vliegtuigbrandstof

woensdag 7 juli 2021

De Europe Commissie wil dat de luchtvaartindustrie belasting gaat betalen over kerosine. Dat blijkt uit uitgelekte voorstellen voor herziening van de Europese regels voor energiebelasting. Dat meldt het Financieel Dagblad. 

Brussel stelt dat de EU-lidstaten vanaf 2023 een minimumbelastingtarief voor kerosine invoeren. Er moet een overgangstermijn gaan gelden van tien jaar, waarbij vanaf 2023 tot 2033 het tarief gradueel oploopt tot het minimumtarief. De exacte percentages zijn nog niet bekend. 

Het FD vroeg een woordvoerder van de EC om reactie: “De luchtvaartsector zal, net als veel andere sectoren van de economie, een bijdrage moeten leveren aan het bereiken van onze klimaatdoelen. Maar op de details kunnen we nu niet ingaan.”

De Europese Uni heeft als doel om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Het totale pakket aan maatregelen wordt op 14 juli bekendgemaakt.

-
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.