Fietsers onderweg offline dankzij app

maandag 1 mei 2017
timer 2 min
De smartphone speelt vaak een rol bij verkeersongevallen. Dat leidt landelijk tot tientallen doden en honderden gewonden per jaar. Daarom start Vervoerregio Amsterdam per 1 mei de bewustwordingscampagne ‘Aandacht op de weg’, om smartphonegebruik bij jonge fietsers te verminderen.

Dit is een herhaling van de landelijke campagne 'Aandacht op de weg' van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Onderdeel daarvan is de Fietsmodus-app: via deze app gaat de gebruiker offline tijdens het fietsen. Met het gebruik van deze app kun je punten sparen, waarmee prijzen te winnen zijn. 

Het ministerie werkte daarin samen met provincies, gemeenten, politie, maatschappelijke organisaties en telecomproviders, die elk hun eigen focus hanteren in de gedragscampagne.


Eén van die deelnemende organisaties is Vervoerregio Amsterdam. “Onze gemeenten richten zich specifiek op jongeren en op fietsers, omdat daar het aantal ongevallen het meest toeneemt”, vertelt communicatiewoordvoerder Saskia Neijzing. In de campagne staat de Fietsmodus-app centraal.

Sinds de start van Fietsmodus twee jaar geleden hebben al bijna 250.000 mensen de app minstens e´e´n keer hebben gebruikt, die bij elkaar 2,5 miljoen ‘smartphonevrije’ kilometers hebben gereden. Driekwart van de Fietsmodus-deelnemers is tussen de 12 en 24 jaar oud, waarvan de helft tussen de 12 en 16 jaar.


Half september start het ministerie van Infrastructuur en Milieu samen met een aantal andere organisaties een nieuwe campagne (vervolg op de huidige), die focust op gebruik van social media/appen door autobestuurders en fietsers. Regionale overheden en anderen kunnen bij de nieuwe campagne aanhaken.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.