Fietsersbond: veel meer fietspad dan bekend in Nederland

donderdag 6 augustus 2009
timer 1 min
In
In Nederland ligt momenteel 29.000 kilometer fietspad. Dat is anderhalf maal zo veel als tot nu toe werd aangenomen. Daarnaast is nog 4700 kilometer weg voorzien van fietsstroken. Ook dat is veel meer. Dat blijkt uit analyse van de Fietsersbond.

Het CBS heeft in 1996 gepubliceerd dat er toen 17.075 kilometer fietspad en 1909 kilometer fietsstrook in Nederland werden geteld. De Fietsersbond heeft de analyse gebaseerd op de digitale kaart die als basis dient voor de fietsrouteplanner van de bond. De gegevens zijn verzameld door een grote groep fietsers in zeven provincies. De Fietsersbond denkt op basis van deze gegevens een betrouwbare schatting te kunnen maken voor heel Nederland. De in kaart gebrachte provincies zijn Utrecht, Gelderland, Flevoland, Friesland, Overijssel, Noord-Holland en Drenthe. De Fietsersbond hoopt dat de fietsrouteplanner in 2010 heel Nederland bestrijkt.

 

De Fietsersbond roept gemeenten en provincies op om extra te investeren in het onderhoud van de fietspaden. Via het Meldpunt Mijn Slechtste Fietspad geeft de bond een overzicht van achterstallig onderhoud.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.