Fietskaravaan in Amsterdam-Noord

dinsdag 10 november 2009
timer 1 min
Le
Leerlingen van VMBO-scholen in Amsterdam fietsen weinig. De gemeente wil daar verandering in brengen, door op de basisscholen aandacht te gaan besteden aan praktische lessen ‘fietsvaardigheid’.

In Amsterdam-Noord voert Mobycon in opdracht van de gemeente het pilotproject ‘de Fietskaravaan’ uit. Dit project moet inzicht geven in het fietsvaardigheidsniveau van de leerlingen en geeft VMBO-scholen handvatten om het niveau te verbeteren. Geselecteerde leerlingen krijgen praktijklessen ‘fietsvaardigheid’ aangeboden. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van het lespakket Biking4U, dat is ontwikkeld om kinderen op een speelse, uitdagende en zo veilig mogelijke manier te leren fietsen. Het pakket is beschikbaar voor onder andere fietsdocenten, verkeersleerkrachten en scholen.

Tijdens het project vindt afstemming plaats met de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO). Op deze manier is iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen van het project en kunnen de ervaringen na afloop van de pilot worden doorgezet op een groter aantal scholen in Amsterdam.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.