Fietsrouteplanner met knooppunten

donderdag 29 mei 2008
timer 1 min

De Fietsersbond heeft voor Friesland en de Veluwe een fietsrouteplanner gemaakt met daaraan gekoppeld een planner op basis van het recreatieve knooppuntennetwerk. De nieuwe planners bieden fietsers de mogelijkheid een route samen te stellen op basis van kenmerken als kortste, meest autoluw, makkelijk doorfietsen, of via het recreatieve knooppuntennetwerk.

De Fietsersbond streeft ernaar om met financiële steun van de betrokken provincies eind 2009 voor alle provincies een fietsrouteplanner te hebben. Voor provincies en gebieden waar al een knooppuntennetwerk ligt, zal er direct een knooppuntenplanner aan worden gekoppeld. De fietsrouteplanner is nu klaar voor Utrecht, Gelderland en Friesland. Drenthe volgt deze zomer. Als in Utrecht en Drenthe de geplande knooppuntnetwerken klaar zijn, komen die ook digitaal beschikbaar. Op de planner kunnen fietsers ook de bespaarde CO2-uitstoot aflezen en het caloriegebruik. De planners zijn via de sites van de provincies (bijvoorbeeld www.fryslan.nl) en van de Fietsersbond (www.fietsersbond.nl) te gebruiken.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.