Fietsverenigingen willen meer ruimte voor speed pedelec

vrijdag 2 juni 2017
timer 1 min

Vanaf 1 juli moeten alle speed pedelecs als bromfiets gekentekend zijn. Daardoor worden de speed pedelecs van het fietspad naar de weg verdreven.  Sommige snelfietsroutes, zoals het RijnWaalPad tussen Arnhem en Nijmegen en de F35 in Twente, zijn daardoor niet (meer) toegankelijk voor speed pedelecs. De Fietsersbond en RAI Vereniging vinden dat onbegrijpelijk.

RAI Vereniging en de Fietsersbond willen nu samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en andere betrokken partijen in kaart brengen welke fietspaden wel en niet geschikt zijn voor de speed pedelec.

Maatwerk
“Snelfietsroutes in Nederland, zoals de route Arnhem-Nijmegen, zijn breed en veilig genoeg om ook speed pedelecs toe te laten”, laat Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, weten. “Ook binnen de bebouwde kom zijn er langs grote en drukke verkeersaders fietspaden die breed genoeg zijn. Er is maatwerk nodig. Met een apart verkeersbord kunnen we deze vrijstelling per fietspad verlenen.”

“De speed pedelec heeft enorm veel potentie bij de aanpak van files en is bij uitstek geschikt voor woon-werkverkeer”, aldus Steven van Eijck, voorzitter van RAI Vereniging. “Dat moeten we maximaal stimuleren in plaats van tegenwerken.”

Deze snelfietsroute is vanaf 1 juli ook niet meer begaanbaar door speed pedelecs.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.