Files A15 omzeilen met intelligent planningssysteem

woensdag 1 juli 2009
timer 1 min
De
De Verkeersonderneming daagt de transportsector uit reistijdverwachtingen te gebruiken bij routeplanning. Daarom is de onderneming, samen met het ministerie van Verkeer en Waterstaat, gestart met het project ‘RITS’: integratie van reistijdverwachting in transportmanagementsystemen. Hiermee wil De Verkeersonderneming de transportsector uitdagen om reistijdverwachtingen te gebruiken bij routeplanning.

Het project moet ervoor zorgen dat planners en chauffeurs beschikken over actuele en betrouwbare informatie over reistijden. Hierdoor kunnen ritten beter worden gepland en files worden vermeden. Ook worden de aankomsttijden van vrachtwagens bij terminals en distributiecentra nauwkeuriger en betrouwbaarder.

Dankzij investeringen van wegbeheerders, zoals camera’s en ‘lussen’, is sinds kort informatie beschikbaar over actuele verkeerssituaties op de A15 én aansluitende wegen. In de eerste fase van ‘RITS’ nodigt De Verkeersonderneming marktpartijen uit om in een aantal pilots met historische data reistijdverwachtingen aan te bieden aan planners van wegvervoerders die op de A15 actief zijn.

De Verkeersonderneming brengt de belanghebbende partijen – vrachtvervoerders, leveranciers van transport management systemen én verkeersinformatieleveranciers – samen en levert een financiële bijdrage (max. € 45.000,-) aan de pilot. Deze duurt tot de zomer van 2010. In het najaar van 2009 worden de eerste praktijkresultaten verwacht.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.