Filezwaarte in derde kwartaal met twintig procent toegenomen

vrijdag 4 oktober 2019
timer 2 min

De filezwaarte in Nederland is in het derde kwartaal van dit jaar met 20 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De grootste stijging werd overdag gemeten.

De filezwaarte is een maatstaf om de filedruk te meten en bestaat uit de lengte maal de duur van de file. De cijfers zijn afkomstig van de ANWB. 

In het derde kwartaal van 2019 was sprake van zeer wisselvallig weer. Zowel zonnig strandweer als regenval en storm zorgen voor verkeershinder. Zo trokken op vrijdag 12 juli trokken in de middag en avond zware regen- en onweersbuien over het land met veel files tot gevolg, maar ook de extreme hitte in de laatste week van juli leidde tot veel overlast.

Ook storingen aan bruggen, het uit voorzorg sluiten van de Merwedebrug tijdens warm weer en wegwerkzaamheden aan de N325 en de Afsluitdijk zorgden voor vertraging. De ANWB verwacht dat het komende kwartaal nog drukker wordt.

 
File top 5 2019:
  1  A27 Utrecht -> Breda
      afrit Lexmond - afrit Noordeloos
  2  A4  Amsterdam -> Den Haag
      afrit Roelofarendsveen - afrit Hoogmade
  3  A58 Breda -> Eindhoven
      afrit Moergestel
  4  A4 Den Haag -> Rotterdam
      afrit Delft
  5  A15 Rotterdam-> Gorinchem
      afrit Papendrecht - afrit Sliedrecht
 
 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.