Finalisten Mobility & Transport Innovation Challenge geselecteerd

donderdag 4 mei 2017
timer 3 min

Maar liefst 74 deelnemers hebben een idee ingezonden voor de Mobility & Transport Innovation Challenge. De jury heeft uit al die inzendingen nu zes finalisten geselecteerd.

Vorig jaar december lanceerde de gemeente Roermond de Mobility & Transport Innovation Challenge, in samenwerking met de provincie Limburg en ingenieursbureau Kragten en McArthurGlen.

In de afgelopen vijf maanden hebben particulieren, jongeren, professionals en bedrijven uit binnen- en buitenland hun hoofd kunnen breken op de mobiliteitsopgaven van Roermond en hun oplossingen ingezonden. Dat leverde maar liefst 74 ideeën op voor een duurzame en leefbare mobiliteitstoekomst in Roermond.

De finalisten
Uit al deze inzendingen heeft een vakjury nu zes finalisten geselecteerd die origineel, innovatief en kansrijk zijn in het aanpakken van de uitdagingen die spelen in Roermond. Zij dingen op 18 mei aanstaande op het zogenaamde Boostcamp Event mee naar diverse prijzen en worden tevens geholpen om hun idee een stap verder op weg te helpen.

De zes finalisten:

  • Lost Connection: versterken van de verbinding tussen Oost- en West-Roermond met als schakelpunt een hernieuwd, gebruiksvriendelijk ontwerp voor het stationsgebied;

  • SchweebBicycle Monorail: een vernieuwende vorm van bovengronds spoorvervoer, maar met een gezonde en duurzame twist;

  • Colander: pop-up parkeer- en fietsplatform voor in de stad;

  • Schwung, Lekker Snel door Groen: applicatie die fietsers snel groen geeft bij verkeerslichten;

  • Duurzaam Verbinden: verbinden van belangrijke recreatie-, natuur- en winkelgebieden in de regio Roermond door een slim fietsdeelplan;

  • No Lorry City: No Lorries no Worries: slimme en schone stadsdistributie voor winkels en particulieren.

Het winnende idee
De finalisten zullen zich in de komende weken voorbereiden op het afsluitende Boostcamp Event. Op dit evenement presenteren de finalisten zichzelf en worden finalisten, betrokken partijen en experts samengebracht, om zo een sprong te maken richting het uitvoeren van het idee.

Op het event wordt tevens door de jury bepaald wie de juryprijs wint en wie er met de jongerenprijs (voor inzendingen uit de jeugd en het onderwijs) vandoor gaat. Ook mag het publiek zich op deze dag uitspreken en meestemmen voor de publieksprijs.

Boostcamp Event

Tijdens het Boostcamp Event staan de zes finalisten centraal, maar delen ook relevante sprekers hun visie delen op de toekomst van mobiliteit. Zo is toparchitect en auteur Ton Venhoeven één van de sprekers.

Wilt u de zes finalisten ondersteunen met raad en daad en de prijsuitreiking meebeleven? En zien hoe via een vernieuwende kijk op uitvoering het realiseren van mobiliteitsoplossingen verbonden wordt met daadwerkelijk beleid?

 

Kom dan ook op 18 mei naar het Boostcamp Event in Theaterhotel De Oranjerie Roermond. Meer informatie vindt u hier.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.