Forenzen willen graag thuiswerken

dinsdag 9 september 2008
timer 2 min

De mogelijkheid om thuis te kunnen werken heeft bij de meeste werknemers de voorkeur als alternatief voor het forenzenverkeer. Dat blijkt uit een onderzoek onder werknemers van TNS NIPO in opdracht van de ANWB.

Daarnaast scoren reizen met het openbaar vervoer en flexibele werktijden hoog. Opmerkelijk is dat het aanbod van werkgevers om bijvoorbeeld thuis te werken achterblijft bij de wensen van werknemers. Ongeveer 10% van de ondervraagden geeft aan een andere baan te zoeken of te willen verhuizen.
Een derde van de automobilisten en de helft van de leaserijders heeft tijdens het woon-werkverkeer last van de vertraging door files. Werknemers in de regio Rotterdam ervaren de meeste problemen bij woon-werkverkeer. Werknemers in de regio Haaglanden krijgen de meeste alternatieven aangeboden, bijvoorbeeld een fiets van de zaak. In de regio Eindhoven/Den Bosch hebben werknemers minder mogelijkheden om thuis te werken, maar zij ervaren de minste problemen bij het woon-werkverkeer.
Werknemers weten vaak niet welke alternatieve mogelijkheden er zijn bij hun eigen werkgever, een taak voor de werkgever om de werknemers hierop te wijzen. Een persoonsgebonden budget kan werknemers helpen om zelf een keuze uit de alternatieve mogelijkheden te maken. De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dan ook dat er een betere aansluiting moet komen van vraag en aanbod om bijvoorbeeld thuis te werken.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.