Friesland verlaagt maximumsnelheid

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op alle provinciale parallelwegen in de provincie Fryslân gaat de maximumsnelheid naar 60 kilometer per uur. Nu zijn er nog parallelwegen waar 80 kilometer per uur mag worden gereden. Er worden geen aanvullende snelheidsremmende maatregelen genomen.

Andere provincies gingen Friesland al voor. Zo gaf de provincie Utrecht in 2006 alle parallelwegen een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. De maatregel is genomen vanuit de verkeersveiligheid. ‘Het verschil in snelheid tussen de fietsers, bromfietsers, automobilisten en tractors neemt af. Dat is goed voor de verkeersveiligheid. Ook is het duidelijker dat je overal even hard mag rijden’, zei gedeputeerde Piet Adema.

 

Het optreden van Adema was een van zijn laatste optredens als gedeputeerde. Vanaf woensdag is hij weer gewoon Statenlid namens de Christenunie. Die dag treedt het nieuwe college van Gedeputeerde Staten aan, waarin PvdA, CDA en de Fryske Nasjonale Partij (FNP) zitting zullen hebben. Het is nog niet bekend wie in Friesland de portefeuille verkeer krijgt.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Gedeputeerde Piet Adema plaatste samen met wethouder Jongebloed, van de gemeente Weststellingwerf het eerste 60 km/uur-bord aan de Stellingenweg, de parallelweg van de N351, in Wolvega

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden