Geen fietsparkeerverbod in centrum Breda

dinsdag 30 september 2008
timer 1 min

In het centrum van Breda komt geen verbod op het parkeren van fietsen buiten de rekken. Dat heeft de rechter besloten. De rechter deed dat omdat het besluit onzorgvuldig tot stand zou zijn gekomen. De gemeente had niet onderzocht of er voldoende fietsenrekken waren in de binnenstad.

De Fietsersbond deed dat onderzoek wel. Daaruit bleek, dat er 1200 te weinig stallingsplaatsen zijn. Zolang er te weinig fietsenrekken zijn, vindt de Fietsersbond het onredelijk om een fietsparkeerverbod buiten de fietsenrekken in te voeren.
De stad Groningen is vanwege het vernieuwende fietsbeleid kandidaat voor de titel ‘Fietsstad 2008’. In Groningen zijn veel gratis bewaakte stallingen. Het parkeren buiten de rekken is niet verboden, maar wordt op een effectieve manier gereguleerd. In het weekend worden extra ‘spitsrekken’ geplaatst.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.