Gegevens gebruikers oBike op straat

vrijdag 8 december 2017
timer 1 min
Do
Door een datalek bij deelfietsbedrijf oBike  waren de gegevens van oBike-gebruikers een aantal weken zichtbaar waren op internet. Het lek zat in de deelfunctie van oBike die het mogelijk maakte een persoonlijke uitnodigingscode te delen op social media. Het is niet duidelijk of de gebruikersgegevens van Nederlanders geschonden zijn.

Het datalek trof volgens Bayerische Rundfunk (BR) ook gebruikers die hun persoonlijke code nooit hebben gedeeld. Het lek is inmiddels gedicht, maar dit gebeurde pas nadat Bayerische Rundfunk daarvan melding maakte. In juni van dit jaar troffen experts in Taiwan al een lek aan, maar daar werd niets mee gedaan.

BR stelt dat oBike de wet heeft overtreden door niet zorgvuldig met de gegevens om te gaan. De overtreding is doorgegeven aan de toezichthouder in Berlijn, waar oBike zijn Duitse hoofdkantoor heeft.



mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.