Gelderland maakt drukste provinciale wegen veiliger

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Gedeputeerde Staten (GS) in Gelderland willen de verkeersveiligheid verbeteren met een nieuwe aanpak. Hele wegtrajecten van de drukste en economische belangrijkste provinciale wegen worden het eerst aangepakt, de overige wegen blijven op het huidige peil.

De nieuwe aanpak is nodig omdat uit onderzoek blijkt dat zowel landelijk als provinciaal het aantal ernstige verkeersgewonden toeneemt. 

Educatie en voorlichting
Omdat beter gedrag van verkeersdeelnemers een belangrijke factor is in de strijd tegen de verkeersongevallen, wil de provincie – samen met andere partijen, zoals het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland - hier meer educatie en voorlichting over geven.

Een ander speerpunt is het beperken van de gevolgen van ongevallen. Daarvoor wordt eerst de huidige kwaliteit van het wegennet in kaart gebracht. Daarna worden er maatregelen genomen zoals veilige oversteekplaatsen voor fietsers, verbreden van wegen en het verbeteren van belijning.

Plannen

Provinciale Staten hebben in november 2011 gevraagd om een richtinggevend kader voor verkeersveiligheid. Met de aanpak van afgelopen jaren ('hotspotbenadering') is al veel bereikt, maar een andere aanpak blijkt nodig om het aantal verkeersongevallen te laten dalen. De statennotitie wordt binnenkort besproken in de Commissie Mobiliteit, Innovatie en Economie.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De provincie Gelderland wil de drukste provinciale wegen veiliger maken, door onder andere meer voorlichtingscampagnes.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.