Gelderland stelt extra geld beschikbaar voor aardgas- en groentankstations

maandag 16 november 2009
timer 1 min
De
De provincie Gelderland stelt 100.000 euro meer ter beschikking voor aardgas- en groengastankstations. Ook roept de provincie ondernemers op mee te investeren in een infrastructuur voor schone en niet fossiele brandstoffen.

De provincie Gelderland was in 2007 de eerste die subsidie beschikbaar stelde voor aardgas- en groengastankstations. Nu werken alle provincies samen met het ministerie van Verkeer en Waterstaat aan een landelijk dekkend netwerk van aardgas- en groen gas tankstations.

Er zijn dertig openbare aardgastankstations in Nederland. Aardgas vormt de eerste stap naar het rijden op groen gas. Groen gas heeft dezelfde samenstelling als aardgas, maar ontstaat door het vergisten van organisch afval zoals GFT-afval of mest. Daardoor wordt het mogelijk om niet alleen veilig en schoon te rijden, maar ook klimaatneutraal. De aardgastankstations gaan op termijn groen gas aanbieden.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.