Gemeente Arnhem maakt werk van Emvi

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Arnhem doet het goed als het gaat om het aanbesteden van bouwprojecten. Dat blijkt uit een analyse van het Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra. Alle gemeenten met meer dan acht bouw- of infra-aanbestedingen in 2012 werden door het instituut onderzocht. Arnhem komt als beste uit de bus.

Arnhem is vooral sterk in het zorgvuldig formuleren van de eisen en criteria waaraan de inschrijvingen moeten voldoen, aldus de rapportage. Gekeken is onder andere of de eisen voldoende objectief, transparant en proportioneel zijn. In Arnhem is de formulering van de eisen dik in orde. Daarmee kan Arnhem zich volgens het aanbestedingsinstituut scharen onder de ‘partijen die begrijpen hoe professioneel met eisen en criteria omgegaan moet worden’.

Moderne contracten
Daarnaast scoort Arnhem hoog op het onderdeel ‘moderne contracten’. Dat betekent dat de gemeente niet zelf het gehele ontwerp al vastlegt in gedetailleerde bestekken, maar ook het ontwerp voor een deel aan de inschrijvers overlaat, bijvoorbeeld in een design & build en constructie.

Economisch meest voordelig
Als gunningscriterium bij aanbestedingen kijkt Arnhem verder dan alleen de prijs. Levensduur, kwaliteit, plan van aanpak en bijvoorbeeld social return tellen ook mee. Ook daarvoor krijgt Arnhem waardering. Want zo ontstaat de economisch meest voordelige inschrijving, ook wel Emvi genoemd.

gemeente Arnhem komt als beste uit de bus uit een analyse van het Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra onder gemeenten met meer dan acht bouw- of infra-aanbestedingen in 2012.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden