Goedkoop 'Spitsen' officieel van start

maandag 7 januari 2008
timer 2 min

Op woensdag 9 januari is het officiële startsein gegeven voor een actie die het reizen per spitsbus extra populair moet maken. Tussen Amersfoort, Leusden en Utrecht kunnen reizigers het komende half jaar voor de helft van de prijs reizen.

De gedeputeerde van Openbaar Vervoer en Economische zaken van de provincie Utrecht, de heer J.H. Ekkers, vervangend wethouder van verkeer van Amersfoort, de heer A. Kruyt en de wethouder van verkeer van Leusden, de heer T.G.W. Jansma gaven het officiële startsein voor een actie die het reizen per spitsbus extra populair moet maken. Zij deden dat tijdens de ochtendspits aan boord van lijn 276. Gedurende de rit naar Utrecht nebadrukten zij in woord en daad de voordelen van de zogenoemde Spitser. Alle passagiers werden bij deze bijzondere rit verwelkomd met een nekkussentje en een ochtendsnack. Om zo veel mogelijk mensen van het gemak van de Spitser te overtuigen, krijgen reizigers t/m 30 juni a.s. 50 procent korting op losse kaartjes en op maandabonnementen.
De kortingsactie met de Spitser geldt voor drie spitslijnen: lijnen 276 en 296 vanaf Amersfoort en lijn 299 vanaf Leusden. De eindbestemming van alle lijnen is Utrecht De Uithof / Rijnsweerd. Een kaartje voor een enkele reis met de Spitser kost € 1,50. Een speciaal actiemaandabonnement kost € 40,-. Losse kaartjes voor de Spitser zijn in de bus te koop. Een maandabonnement is alleen te koop via de website www.spitser.info. Hier zijn ook alle exacte vertrektijden en routes van de Spitser te vinden, evenals overige relevante informatie.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.