Goudappel voert analyses uit voor opvolger NMCA 2017

donderdag 6 mei 2021

De Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse (NMCA) is een vierjaarlijkse analyse (aan het einde van een kabinetsperiode) zodat een nieuw kabinet met de nieuwste mobiliteitsgegevens aan de slag kan. De NMCA brengt potentiële ontwikkelingen op de lange termijn in beeld voor wegen, vaarwegen, spoorwegen en het regionaal openbaar vervoer. De NMCA is daarmee een belangrijke mijlpaal in de signalering van knelpunten en opgaven. 

De laatste volledige NMCA was in 2017. In de periode oktober 2020 t/m april 2021 is aan de nieuwe NMCA gewerkt. Goudappel werkte hiervoor samen met Dat.mobility - en in opdracht van Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat - de integrale modelberekeningen en analyses voor het personenvervoer uit, inclusief een verdieping voor de weg. De analyses voor het goederenvervoer werden samen met Districon gedaan. Verdiepende analyses voor spoor, regionaal OV en vaarwegen zijn elders belegd.  

“Met de werkzaamheden voor de opvolger van de NMCA 2017 laten we zien dat we veel kennis en expertise hebben op het gebied van modelberekeningen, mooie (kaart)visualisaties en analyses van politiek-bestuurlijke relevantie,” aldus projectleider Henri Palm.

-
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.