Gratis laden in de parkeergarage

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De parkeergarages Arnhem Centraal en Arnhem Velperpoort krijgen 16 laadpunten voor elektrisch vervoer. Wethouder Margreet van Gastel neemt vandaag (31 januari) de eerste tien laadpunten voor elektrische auto’s en hybrides in de parkeergarage Centraal in gebruik.

De gemeente Arnhem wil bouwen aan haar imago als elektriciteitsstad en stimuleert daarom het gebruik van elektrisch vervoer; in de auto, de bus en op de scooter. Onlangs zette de gemeente een concessie op de markt voor het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s in de openbare ruimte. Alliander Mobility Services plaatst daarom nu 25 nieuwe laadpalen in de stad (naast de 30 palen die de stichting E-laad al had geplaatst).

Gratis laden
Het parkeerbedrijf van de gemeente Arnhem heeft geconstateerd dat ook in de parkeergarages behoefte is aan laadpunten. Zij heeft daarom het initiatief genomen om, samen met de firma Cohere, tien laadpunten aan te leggen in de parkeergarage Centraal. Klanten betalen niets voor het laden, maar wel voor het parkeren.

Betaald laden
In de parkeergarage Velperpoort legt de exploitant van deze parkeergarage zes laadpunten aan. Bij deze laadpunten betaalt de elektrische rijder wel  voor het opladen van zijn auto.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.