Gratis openbaar vervoer voor kinderen in Rotterdam

woensdag 1 december 2021

De gemeente Rotterdam start op 1 januari 2022 een proef waarbij kinderen van 4 tot 12 jaar een jaar lang gratis kunnen reizen met het openbaar vervoer in heel Rotterdam.

Naar aanleiding van een ingediende motie heeft de gemeenteraad van Rotterdam besloten om op 1 januari 2022 te starten met de proef ‘gratis OV voor kinderen’. Dit houdt in dat alle kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die in Rotterdam ingeschreven staan, een jaar lang gratis kunnen reizen met de vervoersmiddelen van de RET zoals de metro, tram en bus en de buslijn van EBS in Rozenburg. Het enige wat hiervoor nodig is, is een eigen persoonlijke OV-chipkaart. Daarmee kan het gratis reisproduct worden aangevraagd. Dit kan al vanaf 1 december 2021 hier.

'het openbaar vervoer is veel leuker dan de auto'
Met deze proef wil gemeente Rotterdam het openbaar vervoer toegankelijker maken voor alle Rotterdamse kinderen. Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal: “Als kinderen gratis reizen met het OV, is het voor gezinnen veel goedkoper om met de tram, bus of metro te reizen. En het OV is een veel leukere ervaring dan een ritje met de auto”. Kinderen krijgen zo de kans om van jongs af aan vertrouwd te raken met het openbaar vervoer en hun stad op een andere manier te ontdekken.

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden