Gratis webinar: Het nieuwe normaal in de fysieke leefomgeving

woensdag 29 april 2020

 

Hoe komen we samen tot het nieuwe normaal in de fysieke leefomgeving? Wat spreken we af, met wie, voor wie? Johan Diepens van Mobycon vertelt het u aanstaande donderdag om 11.30 uur in het gratis Biind-webinar ‘Het nieuwe normaal in de fysieke leefomgeving’.

Onze wereld inclusief de mobiliteit is de afgelopen weken razendsnel veranderd. Dit stelt ons voor nieuwe uitdagingen, in de samenwerking als voor onze eigen persoonlijke competenties. 

“In drie weken tijd hebben we, volledig digitaal, met een klein clubje mensen vanuit Nederland tijdelijke fietsinfrastructuur gerealiseerd in Berlijn, onde rmeer voor mensen die nu niet met het ov willen reizen.” Dit en meer vertelt Johan Diepens, directeur Mobycon, tijdens het gratis Biind-webinar ‘Het nieuwe normaal in de fysieke leefomgeving’. Dit is één van drie webinars in aanloop naar De Compentiedag’ op 15 oktober. Naast Johan Diepens, spreken ook Etienne Kreutzer van Stendig-advies en Robert Coffeng van Antea Group. 

Consequenties fysieke leefomgeving

In dit eerste webinar van een drieluik gaat Biind op zoek naar de belangrijkste consequenties die de anderhalvemetermaatschappij zal hebben op het gebruik, de inrichting, het ontwerp en het onderhoud van de fysieke leefomgeving. Vanuit veel disciplines en werkvelden komen daarvoor  protocollen op het werkveld  af. Wat zou het mobiliteits-protocol kunnen worden en wie spelen daar een rol bij? Dat vergt nieuwe vormen van samenwerking en ook nieuwe competenties.

Johan Diepens is een van de sprekers die donderdag ingaat op een nieuwe werkelijkheid waarin reispatronen van mensen nu en op termijn drastisch veranderen. Dit heeft impact op de samenleving zelf én op de fysieke ruimte. “Ook in Parijs worden momenteel honderden kilometers fietspad aangelegd om met name metroreizigers een alternatief te bieden,” benadrukt Diepens. 

“Deze maatregelen reiken verder dan alleen mobiliteit, want hoe ga je om met winkelstraten? Hoe zorg je ervoor dat mensen wel kunnen blijven winkelen? En, hoe organiseren we dat met elkaar, nu we ook zelf niet meer zo mobiel zijn als voorheen?” Deze coronacrisis vergt nóg meer samenwerking en nóg andere competenties omdat op andere manieren te doen, stelt Diepens. 

“We willen donderdag stilstaan bij wat er nu allemaal gebeurt en welke impact het heeft voor de toekomst: het openbaar vervoer komt mogelijk beschikbaar voor vitale beroepen, hoe verplaatst de rest zich? Spreken we daar samen iets over af? Met wie doen we dat? En voor wie doen we dat?”    

Signaleren en inspireren

De sprekers presenteren een aantal signaleringen, maar laten zich ook graag inspireren. Welke aandachtspunten zijn er volgens jou? Welke oplossingen zie je? Aan het eind van het webinar worden samen de eerste stappen op weg naar een mobiliteits protocol geschetst, evenals de knelpunten in inhoud en samenwerking.

Je kunt de webinar gratis bijwonen. Klik voor meer informatie en aanmelden hier.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden