Gratis wifi in RET-metro's, -trams en -stations

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Va
Vanaf 29 januari start de RET met gratis wifi in metro, tram een stations. Als eerste rijden er op 29 januari twee wifimetro’s op metrolijn E en één wifitram door de regio Rotterdam. Elke week komen er nieuwe wifivoertuigen bij, die herkenbaar zijn aan stickers van wifi-iconen op de ramen.

In de zomer moeten alle trams en metro’s zijn voorzien van wifi. De RET biedt reizigers deze gratis service om het reizen nog prettiger te maken. Ook op de tien drukste metrostations van de RET kunnen reizigers deze zomer gebruik maken van gratis wifi. 

Ondergronds
In totaal zijn er in de zomer 113 trams en 145 metro’s voorzien van gratis wifi. De 256 bussen zijn in 2012 al voorzien van gratis wifi. Reizigers kunnen momenteel  nog niet overal  ondergronds gebruik maken van van gratis wifi. Om ook onder de grond gebruik te kunnen maken wifi, is de RET afhankelijk van de telecomproviders. Zij werken aan het aanleggen van een ondergronds 3G- en 4G- netwerk dat op een later moment wordt opgeleverd. Daarna kunnen reizigers zowel op bovengrondse als op alle ondergrondse trajectdelen gebruik maken van gratis wifi. 

Wifi op stations
Een proef met gratis wifi op metrostation Beurs is succesvol, aldus RET. Dagelijks maken zo’n 5000 reizigers gebruik van deze gratis service, soms met 1000 tegelijk. In de zomer van 2015 worden ook de stations Rotterdam Centraal, Zuidplein, Blaak, Kralingse Zoom, Schiedam Centrum, Dijkzigt, Wilhelminaplein, Capelsebrug, Spijkenisse Centrum en Coolhaven voorzien van gratis wifi. 

RET-voertuigen met gratis wifi zijn herkenbaar aan iconen op de ramen van de voertuigen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.