Grootste ondergrondse fietsenstalling in Haarlem geopend

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Bi
Bij het station in Haarlem is de grootste ondergrondse fietsenstalling van Europa geopend.

Nu nog is er ruimte voor 4000 gratis fietsparkeerplekken in het fietssouterrain. Wanneer de werkzaamheden volgend jaar zijn afgerond telt de stalling 5050 plaatsen. Daarmee is het de grootste fietsenstalling van Europa. De stalling is gratis en wordt bemand.

Daarnaast is ook het nieuwe busstation in gebruikgenomen.

 

Fietssouterrain 

Reizigers kunnen voortaan dagelijks hun fiets stallen in het souterrain, waar een toezichthouder aanwezig is. In het souterrain komen uiteindelijk ruim 5000 fietsparkeerplekken. Daarnaast bouwt ProRail nog een fietsgevel, waarmee de totale stalcapaciteit op bijna 8000 komt.

 

Ruimte voor de Fiets

De uitbreiding en vernieuwing van de fietsenstallingen bij station Haarlem is onderdeel van ProRails landelijke programma ‘Ruimte voor de Fiets’. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en aangenamer te maken, verbetert ProRail fietsenstallingen en lost het fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Inmiddels zijn in dit kader meer dan 100.000 onbewaakte plaatsen, 25.000 bewaakte plaatsen en 10.000 fietskluizen op stations gerealiseerd. Er zijn ruim 300 stallingen in Nederland omgebouwd. ‘Ruimte voor de fiets’ loopt tot 2012. Bijna 40% van de treinreizigers komt op de fiets naar het station.

 
Auteur: Joske van Lith

In de grootste ondergrondse fietsenstalling van Europa in Haarlem is uiteindelijk plaats voor 5000 fietsen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.