Handboeken zorgen voor betere kwaliteit contractvervoer

maandag 5 oktober 2009
timer 2 min
Op
Opdrachtgevers, vervoerders en gebruikersorganisaties van contractvervoer krijgen met de handboeken ‘Professioneel aanbesteden van contractvervoer’ een instrument om een flinke impuls te geven aan de kwaliteit van het contractvervoer. De staatssecretarissen Huizinga (Verkeer en Waterstaat), Bussemaker (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Dijksma (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) hebben vandaag in Den Haag vier handboeken gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de decentrale overheden, zorgverzekeraars, vervoerders en gebruikersorganisaties.

De afgelopen jaren waren er teveel klachten over de kwaliteit van het contractvervoer: problemen met lange wachttijden, niet altijd vriendelijke chauffeurs en slechte klachtenafhandeling zetten de toon. Samen met het Rijk hebben vertegenwoordigers van opdrachtgevers, vervoerders en gebruikers naar oplossingen gezocht voor de verbetering van het contractvervoer. Die zijn gevonden in tips die zijn opgenomen in de vier handboeken en op een speciale website.

De handboeken bieden handvatten en tips om het vervoer beter aan te besteden en de vervoerscontracten beter te beheren. Zodat het vervoer beter wordt afgestemd op de wensen van de reiziger. Zo kunnen opdrachtgevers met hulp van voorbeeldcontracten de juiste kwaliteitseisen aan uitvoerders stellen. Ook krijgen zij diverse tips om lopende contracten beter te monitoren. Gebruikers(organisaties) en vervoerders doen hier ook hun voordeel mee. Reizigers kunnen beter zien wat zij van de opdrachtgevers, vervoerders en chauffeurs kunnen verwachten. Bijvoorbeeld over het tijdstip van ophalen en de reisduur.

 

Op de website www.naarbetercontractvervoer.nl is niet alleen alle informatie over het aanbesteden van het contractvervoer verzameld, maar komen ook voorbeeldcontracten te staan. Ook kunnen op de website ervaringen, goed en slecht, worden uitgewisseld.

 

De handboeken zijn in opdracht van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Verkeer en Waterstaat en Volksgezondheid, Welzijn en Sport gemaakt door het kennisplatform Verkeer en Vervoer. Het gaat om handboeken voor de verschillende vormen van contractvervoer: AWBZ-vervoer, leerlingenvervoer, Regiotaxi, Valys, Wmo-vervoer en zittend ziekenvervoer.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.