Helmond neemt rollerbank en nieuwe testcenters in gebruik

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Vandaag (27 januari) opent minister Kamp (EZ) de Automotive Shared Facilities en de nieuwbouw Benteler Engineering Services. Met een omtrek van 7 bij 22 meter heeft de Automotive Campus in Helmond nu een van de grootste rollenbanken van Europa in huis.

Vrachtwagens, bussen en trailers tot 30 ton kunnen op de rollerbank worden getest. Het bedrijfsleven en kennis- en onderwijsinstellingen in de automotive kunnen voertuigen zo robuuster, duurzamer en veiliger te maken.

Meer nieuwe testcenters
De rollerbank  maakt deel uit van de Automotive Campus Shared Facilities op de Automotive Campus te Helmond. De Shared Facilities voorzien in hightech automotive testfaciliteiten, onderzoeks-, kantoor- en werkruimtes waar een brede groep, waaronder automotive bedrijven, MKB, kennisinstituten en onderwijsinstellingen, gebruik van kunnen maken.

Behalve de rollerbank zijn er nog drie andere fonkelnieuwe testcenters in de Shared Facilities. Een van de faciliteiten op de Campus, die wereldwijd Original Equipment Manufacturers (OEMS) aantrekt zoals BMW, Volkswagen, Audi, Honda en Ford, is het testcenter van Benteler Engineering Services. De andere twee centers zijn gericht op elektrisch rijden en slimme mobiliteit en worden geëxporteerd door TASS International (TNO).

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.