‘Het nieuwe Arnhem’ is ecovriendelijk, sociaal en autoluw

dinsdag 13 september 2016
timer 2 min
In de Arnhemse ecowijk De Kiem praat de toekomstige bewoner mee over ontwerp en realisatie van zijn eigen energieneutrale woning en de hele, autoluwe wijk. Bij alle ontwerpen is er ruime keuze, om de ideale ‘tiny’-woning te realiseren.

Onder het motto ‘het nieuwe Arnhem’ presenteren 10 bouwteams op 4 oktober de energieneutrale woningen die zij samen met bewoners willen ontwikkelen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf ( zie foto). Bewoners en bouwers concretiseren straks samen ook de stedenbouwkundige aanzet van de gemeente Arnhem. Vanaf 2018 worden in ecowijk De Kiem minimaal 50 woningen gebouwd.

Wonen in het nieuwe Arnhem kan in een tinyhouse van 4,7 m hoog, in een huis van stro, hout en vlas, in een gezonde woning zonder gif, in een bio-ecologische woning, of in een huis waarin het altijd lente is. Een greep uit de 10 woningtypes voor ecowijk De Kiem in de Arnhemse wijk Schuytgraaf.

Zowel starters, senioren, stellen, gezinnen als alleenwonenden kunnen er hun droomplek creëren in een autoluwe ecologische buurt met overal groen. Dat de bewoner veel en vooral samen kan bepalen is de rode draad van De Kiem. Samen met het bouwteam en samen met de andere bewoners. Hij wordt namelijk vanaf het begin nauw betrokken bij ontwerp en realisatie.

De wijk wordt ingedeeld als een intentieovereenkomst voor 50 woningen is getekend. Daarna besluit de gemeente Arnhem of de ecowijk doorgaat. Initiatiefnemer is vereniging DNA in de Bouw. Op een centrale plek is een buurtvoorziening gepland die de sociale cohesie in de wijk versterkt. De auto is te gast in de wijk en zal amper zichtbaar zijn in de buurt. De auto wordt geparkeerd op centrale plekken in de wijk.

Ecowijk De Kiem wordt een autoluwe ecologische buurt in Schuytgraaf, vlakbij de stad, met energieneutrale woningen en overal groen.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden