Historische materieel scoort in recreatief openbaar vervoer

maandag 29 augustus 2005
timer 2 min

Een korte zomerdienstregeling door het Friese Nationale Park De Alde Feanen heeft een ‘hoopvol’ aantal passagiers opgeleverd. Tussen 27 juli en 24 augustus vervoerde de zogenoemde Wetterbuscombinatie rond de duizend passagiers met een historische bus en rond de 1500 passagiers met een historische boot.

De bijzondere combinatie tussen klassieke bus en klassieke boot ontsloot tijdens de zomervakantie de belangrijkste plaatsen in en rond het Nationaal park De Alde Feanen en vormde een aanvulling op het bestaande netwerk. De klassieke bus en boot deden tussen eind juli en 24 augustus op woensdag tot en met zaterdag volgens een aparte dienstregeling onder meer Drachten, Eernewald en Leeuwarden aan. De combikaartjes kostten 5 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen. Voor 2 euro mocht ook de fiets mee aan boord.
Deze tijdelijke Wetterbus betrof een gezamenlijk initiatief van de FRAM (Friesch Rijdend Autobus Museum), Jan Hofstra Reizen en vervoersbedrijf Arriva, provincie Fryslân, het Nationale Park en VCC Mobiliteitsmanagement. De provincie Fryslân die de pilot ook financieel ondersteunde, streeft ernaar met het recreatief openbaar vervoer nadrukkelijk in te spelen op de wensen en behoeften van reizigers én recreatieondernemers. ‘Het aantal passagiers laat zien dat de bus en boot absoluut in een behoefte voorzien’, aldus Jan Knorren, adviseur van het VCC Mobiliteitsmanagement. Er wordt nu dan ook gestudeerd op mogelijkheden voor volgend jaar. De recreatieve zomerdienstregeling werd naast een bijdrage van de provincie, mogelijk gemaakt door de EU, Interreg en IIIB.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.