Hoe schoon is de lucht? Deze boom laat het zien

dinsdag 25 april 2017
timer 2 min

Als er geen vuiltje aan de lucht is, dan kleurt het kunstwerk de Green Tree groen. Is er echter sprake van veel luchtvervuiling, dan kleurt de boom rood. De Green Tree visualiseert daarmee letterlijk de luchtkwaliteit door kunst, technologie en wetenschap bij elkaar te brengen, wat moet bijdragen aan meer bewustwording onder mensen in het stedelijk gebied.

Via verschillende interactieve elementen geeft de boom informatie over de luchtkwaliteit. Zo staat de voorbijganger letterlijk stil bij vragen als: wat adem je eigenlijk in? En hoe kan je zelf bijdragen aan een betere luchtkwaliteit?

Studentenonderzoek
Studenten van de opleiding Design en Engineering van de Hogeschool van Amsterdam onderzoeken design, interactie en ontwerpen vanuit een streven naar een circulaire economie. Duurzame keuzes op het gebied van materiaal, productie, afbouw, recycling en de organisatie van het team zijn daarom belangrijk, om het doel, een slimme en gezonde stad, te behalen.

Goede luchtkwaliteit in de stad
Een team van designers, natuurkundigen, psychologen, communicatie- en software-experts staan aan de basis van het project. Onder de naam ‘Team Grenius’ werken zij samen met RIVM, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Innovatieteam van de Hogeschool van Amsterdam. De boom moet uiteindelijk in het stedelijk gebied geplaatst worden.

Slimme en Gezonde Stad

Het programma Slimme en Gezonde Stad (SGS) ondersteunt de Green Tree. “Wij ondersteunen het team van studenten en oud-studenten dat hiervoor het initiatief genomen heeft met de zoektocht om het concept samen met een of meer gemeenten verder uit te werken”, aldus Marlous van Oordt van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Bent u geïnteresseerd om de Green Tree in uw gemeente te laten plaatsen? Neem dan contact op met het team.

De Green Tree

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.