Hogescholen Civiele Techniek bezorgd om teruglopend studentenaantal

woensdag 22 februari 2023


Een samenwerking van hogescholen die de opleiding Civiele Techniek aanbieden luidt de noodklok. Het aantal studenten, zeker in regio's buiten de Randstad, loopt zover terug dat het bijna niet meer mogelijk is om de opleiding te handhaven. In het bedrijfsleven is de urgentie zo groot dat het sluiten van opleidingen leidt tot nog meer tekorten.

Onder andere KIVI is aangesloten bij dit initiatief en wil bijdragen aan extra instroom in het onderwijs en het bedrijfsleven. Het programma 'Be an Engineer' richt zich op zij-instromers die graag richting de techniek willen gaan.

Ook worden de pijlen gericht op bedrijven die werken en leren combineren, ook in het HBO. In het MBO is dat al gebruikelijk. 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.