Hogesnelheidstrein Amsterdam-Brussel heet Fyra

dinsdag 7 juli 2009
timer 1 min
De
De hogesnelheidslijn die op het traject Amsterdam-Brussel gaat rijden, heet Fyra. Dat is bekendgemaakt tijdens de presentatie van het prototype van de trein in Amsterdam.

De hogesnelheidstrein, die maximaal 250 km/uur rijdt, zal ingezet worden op het traject Amsterdam – Schiphol – Rotterdam – Antwerpen – Brussel en Amsterdam – Schiphol – Rotterdam – Breda. De getoonde hogesnelheidstrein is gebouwd door AnsaldoBreda in Italië. Binnenkort start het testrijden op de HSL-Zuid in Nederland en de hogesnelheidslijn L4 in België. Verwacht wordt dat de trein een jaar later in gebruik genomen kan worden tussen Amsterdam en Brussel. Deze nieuwe hogesnelheidstrein is inzetbaar in het hele netwerk van de Europese Unie, omdat de trein voldoet aan TSI (Technical Specifications for Interoperability).

Met de komst van Fyra komt de aansluiting van Nederland op het Europese hogesnelheidsnetwerk een stap dichterbij. Een treinreis van Amsterdam naar Brussel duurt dan 1 uur en 45 minuten, tussen Rotterdam en Schiphol 20 minuten. De tickets kunnen online worden aangeschaft.

 
Auteur: Joske van Lith

Fyra, de nieuwe hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Brussel.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.