HTM neemt Novio over

dinsdag 16 augustus 2005
timer 2 min

De Haagse stadsvervoerder HTM gaat de aandelen overnemen van Novio NV, het personenvervoerbedrijf uit Nijmegen. Eerder kocht HTM het stadsvervoer in Dordrecht. Zowel directeur Ton Kaper van HTM als algemeen directeur van Novio, Martin van Lokven zien winst in deze aandelenwissel.

HTM wil zijn positie en kennis op het gebied van het stadsvervoer versterken, terwijl Novio, met HTM als aandeelhouder verder wil uitgroeien tot nationale speler in het personenvervoer. ‘Door deze, zeg maar fusie, kunnen wij het hele pakket aan openbaar personenvervoer aanbieden, inclusief light rail’ zegt Martin van Lokven, naast algemeen directeur van Novio NV, tevens directeur van Stadsvervoer Nederland dat zich richt op het streekvervoer. Zijn gedachten gaan daarbij al uit naar een bieding op de Gelderse Vallei-lijn.
Op 15 augustus tekenden HTM en Novio een principe-akkoord. Voor de ruim 550 medewerkers van Novio komt de werkgelegenheid met de nieuwe aandeelhouder niet in gevaar.Het openbaar vervoer dat Novio op dit moment in Nijmegen en omgeving en in Oost-Utrecht via dochtermaatschappij Stadsvervoer Nederland uitvoert, wordt op dezelfde wijze gecontinueerd. Ook de kleinschalige vervoeractiviteiten van dochterbedrijf Novio Express zoals Regiotaxi KAN, Regiotaxi Noord-Veluwe, Taxihopper en het leerlingenvervoer voor meer dan 40 gemeenten blijven intact. Daarnaast zullen ook de werkzaamheden van Novio Techniek worden gecontinueerd.
De kwaliteit van het personenvervoer staat bij beide bedrijven voorop. Met de gebundelde ervaringen op het gebied van stadsvervoer, streekvervoer, kleinschalig vervoer en rail willen de partners tot marktspeler van formaat uitgroeien in Nederland.

Aanbestedingen
Een sterke marktpositie is, zo onderschrijven beide bedrijven van groot strategisch belang in het speelveld van aanbestedingen. En juist die markt is volop in beweging. HTM lonkt reeds naar de RET in Rotterdam. Connexxion, de grootste speler in het streekvervoer, staat intussen in de etalage. En komt BBA zijn verloren concessies in Brabant weer te boven? 'Het komende half jaar staat er veel te gebeuren’, zegt Van Lokven.
Novio en HTM hebben gezamenlijk circa 2800 medewerkers in dienst die ongeveer 145 miljoen reizigers vervoeren en een omzet van 280 miljoen euro realiseren.De ondernemingsraden van Novio zijn gevraagd om een advies te geven. Ook is de Sociaal-Economische Raad (SER) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) ingelicht en zijn tevens de vakbonden ingelicht. Na behandeling in de gemeenteraad van Nijmegen zal het college van B&W naar verwachting in het najaar een definitief besluit nemen over de aandelenverkoop.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.