HTM rijdt op aardgas en opent grootste snelvulstation in Europa

woensdag 26 augustus 2009
timer 2 min

In Den Haag is het aardgasvulstation officieel in gebruikgenomen, het grootste snelvulstation in Europa. Tijdens de opening presenteerde HTM ook de nieuwe aardgasbussen.

Peter Smit, wethouder verkeer en vervoer in Den Haag maar ook regiobestuurder van Stadsgewest Haaglanden, noemde de opening ‘het grootste gebaar op milieugebied in openbaar vervoerland’.

 

Het Haagse personenvervoerbedrijf HTM gaat vanaf nu haar busvloot geleidelijk vervangen door voertuigen die op aardgas rijden. Dit jaar worden 45 bussen vervangen, begin 2011 moeten alle 135 bussen van HTM op aardgas rijden. De nieuwe bussen zijn stiller, schoner en veiliger. De nieuwe aansluiting maakt op termijn de overgang naar rijden op groen gas mogelijk, waarmee het Haagse busvervoer nog verder verduurzaamt. Daarnaast beschikt de nieuwe bus over betere reizigersinformatie via een beeldscherm waarop wordt aangegeven wat de eerstvolgende 5 haltes zijn en is er meer beenruimte.

 

Vanaf 30 augustus is Veolia Transport de nieuwe streekvervoerder in Haaglanden Regio. Tijdens de aanbesteding was een van de eisen dat de nieuwe vervoerder gaat rijden met bussen op aardgas. Hierdoor rijden er binnenkort bijna 300 bussen in Haaglanden op het schone aardgas.

 

Het aardgasstation aan de Telexstraat in Den Haag is in eerste instantie voor de ov-bussen.

Nu al kan een aantal bedrijven die voertuigen op aardgas hebben tanken aan een pomp net buiten het terrein van HTM. In de toekomst moet het ook mogelijk worden dat weggebruikers hier aardgas kunnen tanken.

 
Auteur: Joske van Lith

De nieuwe aardgasbussen van HTM

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.