IEDS: Wat doet de bestuurder?

dinsdag 7 januari 2020

In Harderwijk vond eind 2019 het International Event on Driving Science (IEDS) plaats. De dag stond in het teken van ADAS, zelfrijdend vervoer en voertuig- en bestuurdersondersteunende technieken.

Verkeerspsycholoog en docent Jos Vrieling: “Het was een nuttige en leuke dag. Met een man of 40 aan bezoekers was er voldoende ruimte om elkaar te leren kennen en om écht in gesprek met elkaar te gaan.”

De dag was gevuld met presentaties en workshops. Daarbij stond de mens in feite centraal. Vrieling: “De vraag is altijd, wat doet de mens in relatie tot de voertuigtechniek? Ben je bereik je over te leveren, om de techniek te vertrouwen, en kunnen mensen de techniek monitoren?”

Kennis delen, techniek beleven en netwerken waren de hoofdpunten van de dag. De bezoekers kwamen uit diverse werkvelden, van studenten en Rijkswaterstaat tot docenten en medewerkers van het CBR. Een vervolg behoort tot de mogelijkheden.  

verkeerskunde artikel
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.