In Memoriam: Miranda Thüsh

dinsdag 5 juli 2022

Miranda Thüsh, stedenbouwkundige met een verkeerskundig oog en sociaal hart is op 4 juli overleden. “In verband met Long-Covid-klachten in combinatie met een longontsteking, ben ik niet bereikbaar”, zo meldde ze in haar ‘automatische’ afwezigheidsbericht. “Miranda  bleek veel zieker dan gedacht”, schreef haar partner aan de redactie op maandag 4 juli. ”Een spoedopname en intensieve behandeling mochten niet baten.”

De redacties en uitgevers van Acquire Publishing hadden regelmatig contact met Miranda. Zij had ook wat te vertellen: De verkeerswereld moet veel meer denken vanuit ruimtelijke en sociale omgevingsfactoren. Dát maakt een inclusieve, leefbare openbare ruimte, waar mensen zich veilig en comfortabel kunnen verplaatsen én willen verblijven. Zo moet het zijn.

Miranda verdiepte zich haar werkzame leven lang in het snijvlak van ruimte, mobiliteit en omgevingspsychologie en publiceerde onder meer  wetenschappelijke artikeleneen vierdelige blogserie langs de randen van de verkeerskunde tot leerzame visiestukken. Op 13 oktober zou Miranda haar laatste kennis delen als spreekster op het Nationaal Voetgangerscongres in Zwolle.

De redacties en uitgevers van Acquire Publishing wensen Miranda’s levenspartner én haar projectpartners sterkte met het verwerken van dit plotselinge verlies.  

In het magazine Lopen#2 van het platform ruimte voor Lopen, verscheen een artikel over het gedachtegoed van Miranda Thüsh: https://ruimtevoorlopen.nl/magazine/editie-2/9-vakgenoten/ 

 

 

 

Miranda Thüsh

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wat een schrik dat Miranda er niet meer is. Een inspirerende vrouw die altijd bleef vragen en antwoorden bleef zoeken. Onze laatste gedachtewisselingen gingen over de veranderingen in de mindset van automobilisten van auto(snel)weg snelheid naar de snelheid in dorpsstraten. Wat kunnen we leren van de snelle wisseling daarvan op verzorgingsplaatsen langs autosnelwegen. Welke factoren zijn beïnvloedend? We waren er nog niet uit…..

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.