Infratecture (VK 5/2015)

zondag 25 oktober 2015
timer 1 min

In een driedelige serie verkent Verkeerskunde het prille vakgebied Infratecture aan de hand van een aantal vragen aan Infratecturedeskundigen.  In deze laatste aflevering de visie van Marc Verheijen, architect bij de gemeente Rotterdam en auteur van het boek ‘Infratecture’. Hoe kijkt hij aan tegen Infratecture? Klik op de PDF, of lees de eerdere afleveringen.

Aflevering 3:

Marc Verheijen, architect bij de gemeente Rotterdam

PDF: Infratecture? Infratecture! 

 
Aflevering 2:
Dirk Iede Terpstra, Floris Alkemade en Hans Stevens.

PDF: Infratecture? Infratecture! 2 

Aflevering 1:
Jeroen Mensink, Martin Guit en Stefan Bendiks.

PDF: Infratecture? Infratecture!

Voorbeeld Infratecture: Fietsplein Blaak


Foto vanMourik/Hersbach

Marc Verheijen over Fietsplein Blaak: ‘Dit project is geen plein, geen fietsenstalling, geen plantsoen, maar toch ook weer wel. Het is onderdeel van het nieuwe stadsplein Binnenrotte en zit tegen de metro en treinstation Blaak aan. Het biedt plaats aan 900 fietsen. De stalling is gratis, maar met toezicht.’ Verheijen maakte het Voorlopig Ontwerp, de gemeente haalde subsidies binnen en besteedde het VO vervolgens uit aan de combinatie van Mourik/ Hersbach. Eind van dit jaar is het project klaar.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden