Investering van 300 miljoen voor groene scheepsvaart

dinsdag 20 februari 2018
timer 1 min

De ING en de Europese Investeringsbank (EIB) gaan 300 miljoen euro investeren in groene Europese scheepvaart. Het geldbedrag geldt als beschikbaar krediet voor sponsoren van groene en duurzame projecten in de scheepvaart.

Partijen die grote interesse hebben in Europese projecten met een groene, innovatieve projecten in zowel de binnenvaart als de zeepscheepvaart. De overeenkomst maakt deel uit van een duurzaamheidsstrategie van de ING. De EIB helpt bij het ontwikkelen en promoten van duurzame bedrijfsmodellen en onderzoekt hoe duurzame financiering de energietransitie kan ondersteunen en de klimaatverandering kan bestrijden.

Lening
Over de komende drie jaar zullen ING en EIB de 300 miljoen geleidelijk investeren. Het scheepvaartteam van ING gaat de financieringsverbintenis leiden en beheren. De lening wordt gegarandeerd onder het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), hart van het Juncker-Plan.

Klimaatactie
“Klimaatactie is een van de topprioriteiten van de EIB en dit soort financiering moet worden gezien als een stimulans voor reders om te overwegen zaken anders aan te pakken”, aldus EIB-president Werner Hoyer. “De kredietfaciliteit is opgezet na vele gesprekken met Nederlandse partners uit de publieke en private sector en heeft tot doel de scheepvaartsector te helpen overschakelen naar een groenere toekomst.”

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden