Kengetal en verkeerslicht ineen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Breda heeft als eerste Nederlandse gemeente een verkeerslicht met het  eigen kengetal erin verwerkt. Afgelopen week zijn deze eerste ‘secundaire lantaarns’ of ‘onderlichten’ geïnstalleerd.

Het logo dat als fietssymbool in het verkeerslicht dient, is onderdeel van de campagne ‘Breda trapt door', die het fietsgebruik in de stad moet stimuleren. In het logo zijn de contouren van een fietser en het kengetal van de gemeente Breda (076) verwerkt.

Gezien
Het ‘gezien'-signaal, dat de fietser krijgt als hij op de drukknop heeft gedrukt, is ook in het verkeerslicht geïntegreerd. De producten zijn zo bestand tegen vandalisme: het oude signaal zat namelijk los aan de paal. De lampen (een ontwerp van Vialis) zijn met duurzame led-verlichting uitgerust.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.