Kentekens checken in Amsterdam

woensdag 29 november 2017
timer 2 min

Per 1 januari 2018 treedt de milieuzone in Amsterdam in werking. Eigenaren van brommers en snorfietsen kunnen sinds 28 november op zes plaatsen in de stad checken of hun voertuig tegen die tijd nog welkom is in de stad. Op de site van de gemeente staat ook een kentekenchecker.

Het plaatsen van de kentekencheckers is onderdeel van de grote communicatiecampagne die de gemeente voert om bezitters van voertuigen te wijzen op het ingaan van de eerste milieuzone voor brommers en snorfietsen in Nederland. 

De kentekencheckers staan op:
-  Michiel de Ruijterkade, achter het Centraal Station
-  Stadhouderskade t.o. 67
-  Sarphatistraat, bij het Alexanderplein
-  Hoofddorpweg, tussen Zeilbrug en Hoofddorpplein
-  Haarlemmerweg, ter hoogte van 593
-  Weteringschans, ter hoogte van 261

Milieuzone
De milieuzone voor brommers en snorfietsen is één van de maatregelen die de stad neemt om de uitstoot door verkeer terug te dringen. Wethouder Abduleheb Choho: “We doen er alles aan om de lucht in Amsterdam schoner te krijgen. Daar horen ook vervelende maatregelen bij, zoals een milieuzone. Door iedereen met een te vuile brom- en snorfiets goed vooraf te waarschuwen, zorgen we er voor dat de invoering van deze milieuzone zo redelijk mogelijk gaat.”

Handhaving
De kentekencheckers zijn een extra middel om brom- en snorfietseigenaren te wijzen op de invoering van de milieuzone. Van 1 januari tot 1 mei ontvangen overtreders van de milieuzone brommers- en snorfietsen geen boete maar een waarschuwingsbrief. Deze periode is bedoeld om mensen te laten wennen aan de nieuwe regels.

Vanaf 1 mei ontvangen overtreders een boete van €90 (prijspeil 2017). De handhaving op de milieuzone vindt plaats met behulp van (mobiele) camera's, zoals ook bij de andere milieuzones en parkeercontroles worden ingezet.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.